In de afgelopen weken weer veel deelnemers aan het Ontwikkeladvies voor 45+-medewerkers gesproken.

Telkens wordt duidelijk dat ze heel gemotiveerd zijn in hun huidige werk, maar twijfel hebben over hun “houdbaarheid”. Ga je je huidige werk volhouden tot je 67ste?
Meestal is het antwoord daarop “nee”. Maar wat dan? Waar ben je goed in en wat vind je leuk? En waar moet je voor oppassen, zodat je niet in dezelfde valkuilen valt?

De vier sessies die we daarvoor samen doorlopen, brengen, met gebruikmaking van het Werkboek, duidelijk antwoord op die vragen in beeld. Soms confronterend, vaak bevestigend. Want eigenlijk weet je wel wie je bent, waar je goed in bent en waar je blij van wordt.
Maar het is fijn om daarin gesteund te worden. En ook is het fijn om, met de uitkomsten in de hand in de vorm van een korte en bondige eindrapportage, met je leidinggevende in gesprek te gaan over het vervolg.
Zodat je met nieuwe energie de toekomst tegemoet kunt gaan.

En als je mij, Herman Bolhuis, niet gelooft, lees dan de review hieronder:

 

Review Ontwikkeladvies 45+ bij Herman Bolhuis Loopbaancoach

Wat verwachtte je voordat je begon aan het traject?

Ik verwachtte dat ik uiteindelijk zou weten of ik op mijn plaats ben in mijn huidige functie en dat ik beter zou weten hoe om te gaan met een sollicitatie in een eventuele nieuwe baan/functie

Heeft het aan je verwachtingen voldaan?

Ja, meer dan dat

Ben je nu beter voorbereid op de rest van je loopbaan?

Ja het heeft mijn ogen geopend en een betere blik op de rest van mijn loopbaan gegeven

Wat ga je nu doen?

Ik blijf in mijn huidige functie bij mijn werkgever, ik ga wel wsch. als actie ondernemen dat ik kijk of ik in deze baan meer als een soort van leidinggevende kan functioneren naast mijn huidige werkzaamheden binnen dit team.

Ben je blij dat je het traject gevolgd hebt?

Ja, ik voelde me serieus genomen en er was alle ruimte voor goede gesprekken

Welk cijfer wil je geven aan het gehele traject bij Herman Bolhuis?

8

Kun je in twee zinnen uitleggen wat het Ontwikkeltraject 45+ je gebracht heeft?

Het heeft mijn blik verruimd en me doen beseffen dat ik op mijn plaats ben bij mijn huidige werkgever en  werk en privé prima in balans is.

Het heeft me doen beseffen dat de dingen waarvan anderen zeggen dat ik daar goed in ben ook daadwerkelijk zo is, het ontwikkeladvies gaat dus veel over jouzelf daar moet je je even aan blootstellen maar uiteindelijk brengt het je een goed zicht op wie je bent en wat je doet (is mijn ervaring)